Ungarn slog Skotland 1-0 på et mål i det 100. minut og spillede dermed med om en plads i ottendedelsfinalerne ved EM, mens skotterne blev dømt til endnu en fiasko ved en stor turnering.

Kevin Csoboths udbrydermål med næsten Ungarn fodboldtrøjer kampens sidste spark sikrede Ungarn en tredjeplads i gruppe A med tre point, mens Skotland, der endnu ikke har nået knockout-fasen ved hverken EM eller VM, endte på sidstepladsen med to point.

Ungarn må vente på at se, om de kvalificerer sig til ottendedelsfinalerne på en af de pladser, der er reserveret til de fire bedste tredjepladser.

Deres videre færd afhænger nu af, om resultaterne fra de andre grupper går deres vej i løbet af de næste tre dage.

“Det betyder alt, selvfølgelig fejrede vi det med fansene, og min stemme er lidt væk på grund af al den råben. Forhåbentlig gør det jobbet, Ungarn fodboldtrøjer mænd men vi har gjort alt, hvad vi kan nu, så vi må vente,” sagde Ungarns midtbanespiller Callum Styles.

Kampen var en uskøn affære, hvor begge hold havde svært ved at udøve nogen form for kontrol på trods af, at de begge var desperate efter en sejr for at fortsætte deres ophold i Tyskland.

Skotland dominerede boldbesiddelsen i de første 25 minutter, men kunne ikke skabe nogen klare chancer. Faktisk havde de slet ingen skud i første halvleg på trods af, at de havde 61% af bolden.

I mellemtiden voksede Ungarn ind i kampen og begyndte at true i pausen og lave hurtige omstillinger, hvor især anfører Dominik Szoboszlai truede på dødbolde.

Ungarn slår til sent for at slå Skotland og holde liv i knockout-håbet

Midtbanespillerens frispark til bageste stolpe i det 41. minut blev mødt af en umarkeret Willi Orbán, men hans dårlige hovedstød ramte overliggeren fra tæt hold.

Ché Adams havde Skotlands første forsøg kort efter pausen, men han skød over.

Kampen blev sat på pause i en længere periode i det 68. minut efter et forfærdeligt sammenstød mellem den skotske målmand Angus Gunn og Barnabás Varga efter endnu et frispark fra Szoboszlai. Varga så ud til at være slået kold og havde brug for akut behandling, og Ungarn fodboldtrøjer børn Ungarns spillere rejste tæpper omkring ham som en skærm, mens de så ud til at være i nød.

Angriberen blev båret fra banen på en båre til klapsalver fra publikum. Han blev kørt til Stuttgart Hospital, sagde det ungarske fodboldforbund og tilføjede, at hans tilstand var stabil.

Skotland fik afvist en stærk appel om et straffespark i det 79. minut, da indskiftede Stuart Armstrong løb til bolden i feltet, men faldt under kontakt med Orban. Dommeren mente dog ikke, at der var tale om en forseelse.

Kampen blev mere kaotisk, og begge hold pressede på for at finde en vinder.

Gunn reddede godt Szoboszlais skud ved nærmeste stolpe i det første minut af overtiden, mens Csoboth ramte stolpen et minut senere fra højre side af feltet, da han var på vej mod mål.

Skotland stormede frem, og McTominay gled ind ved nærmeste stolpe for at møde et lavt indlæg, men bolden gik forbi målet.

Det var efter et skotsk hjørnespark, at Ungarn satte gang i et hurtigt kontraangreb op ad banen, og en lang tilbagelægning på tværs af feltet havnede hos Csoboth, som sendte bolden i mål, hvilket fik Ungarns fans til at gå amok, og spillere fra deres bænk til at løbe over for at fejre det.

Skotland kunne kun se nedslået til, da deres Europa Trøjer forsøg på at skrive historie endte på dramatisk vis.

“Det er en forfærdelig aften, drengene er helt knuste. Ja, men det er op til os at samle dem op, og det vil ske langsomt, men sikkert,” sagde Skotlands anfører Andy Robertson.

“Men tak til landet, for vi følte, at alle stod bag os, og vi vidste, at der var stor begejstring derhjemme – undskyld, at vi svigtede jer.”